Danskere under 40 år sætter ikke tid af til de daglige nyheder, men fylder pauserne på deres mobiler med at surfe på nyhedsmedier, eller de falder tilfældigt over nyheder på sociale medier.
Read MoreHvem er målgruppen for jeres debat på Folkemødet? Svaret hos arrangørerne er overraskende ofte kommunale beslutningstagere.
Read MoreLangtfra alle kommunalpolitikere vil være enige, men lokal lobbyisme overfor kommunerne styrker det kommunale selvstyre og den lokalpolitiske proces.
Read MoreEmbedsmændene har for meget magt, mente hver anden kommunalpolitiker for et år siden i en analyse i Politiken. Efter valget er kommunaldirektører og direktører fyret på stribe. Hænger det sammen?
Read MoreKlimapolitik rykker højere og højere op på vælgernes dagsorden. Den øgede interesse afspejler sig tydeligt i den landspolitiske debat. For ti år siden var kommunerne i førertrøjen i klimadebatten. Men hvor er kommunerne i dag?
Read MoreFNs 17 verdensmål for bæredygtig udvikling spreder sig i de danske kommuner – dog ikke som en steppebrand. Risikoen er, at det bliver en populær kommunikationsaktivitet fremfor en drivkraft for nye ambitioner.
Read MoreVi skal ikke tage det så tungt, når vi bliver kritiseret af smagsdommere for at tilhøre kommunepartiet. Vi skal være stolte af det, mener forhenværende KL-formand.
Read MoreHårdere tone og skarpere konflikter, der forstærkes på de sociale medier, er nogle af de nye lokalpolitiske tendenser ved kommunalvalget i 2017.
Read MoreEngang skrev borgmesteren et brev til ministeren, og kommunalbestyrelsen sendte høringssvar – i dag opfører mange borgmestre sig som lobbyister. De er proaktive på store og små dagsordener af betydning for kommunen.
Read MoreKendetegnet for budgetpræmisserne er, at de ikke er til diskussion, hverken politisk eller i forvaltningen. Men det er ikke lov. Det, der kan fremstå som en uomtvistelig præmis for budgetlægningen i den ene kommune, kan være noget helt andet i nabokommunen.
Read More